Om FadderForAlla

( in English scroll down)

Jag heter Lotta och har startat upp denna förening för att jag många gånger velat hjälpa ett fadderbarn att få gå i skolan och att få mat för dagen men det har känts konstigt att behöva binda upp sig i flera år. Därför kom jag på ideén att vi kan ju vara många som är fadder till ett barn och då kan man också göra det på lång sikt.

Mina tankar har varit att flera personer ska vara fadder till ett barn och att pengarna ska finnas tillgängliga så att vi kan vara faddrar i 4 år. allt ska bedrivas ideélt. De administrativa kostnaderna får aldrig överstiga 1%-5%* ( se nedan) av de insamlade medlen, skulle det bli pengar över går dessa till en speciell fond som ska gå till fattiga svenska barn som inte kan åka på läger eller träna för att föräldrarna inte har råd.

Så man kan säga att man får mycket för pengarna, man lämnar kläder som man kanske kastat eller köper ett plagg som man behöver så blir man automatisk fadder. Målet det första året är att ha fem fadder barn, blir det fler är det bara ett plus.

Vi kommer att arbeta som en ideell förening utan vinstsyfte , vi kommer inte att ta ut några löner allt kommer att bedrivas ideellt och volentärt. Vi kommer att ha ett samarbete med  Kfum-kiosk, som bedriver undervisning i träning,kost och hälsa för Malmös barn och ungdomar.

Det har varit en djungel att leta organisationer många håller  inte vad de lovar när man läser årsredovisningen. Många har också en skyhög administrativ kostnad och det känns som hur mycket de än får in är den lika hög. Men det har också varit så att de inte passat syftet med denna tanke om att flera personer kan vara fadder för ett barn.

Jag har valt PlanSverige därför att de har många olika möjligheter att få hjälpa människor och de har en ganska låg kostnad för det administrativa arbetet. Men det allra viktigaste är att man kan brevväxla och besöka sitt fadderbarn.

Alla är välkomna som vill hjälpa till ideellt, med att stå i butiken eller har andra bra ideér kring detta.

Mvh Lotta Karlsson

* 1-5% Får man in 500.000:- under ett år använder vi inte mer pengar än nödvändigt till det administrativa därför kan det bli 0,1% om intäkterna är höga.

Hello my name is Lotta and i started this society, one of the reasen is that al children should go in shool. Not al children have this posybility. Lots of children dont even get food every day. coming soon whit more info….

Leave a Reply